Pearce House

December 6, 2014

Location: South Coogee NSW

The first-floor addition to this Sydney home – essentially a box of weathered timber built above the existing masonry base of the house – is sympathetic to its coastal setting. It delivers the opportunity for a double-height living space, with a mezzanine kitchen flanked by a balustrade of fine steel rods, and a new master bedroom suite which is linked to the existing children’s bedrooms via a timber bridge suspended above the living space. The weathered timber of the addition, though sympathetic to the beachside setting, is refined in its form and detailing. Ocean views are maximised with the addition of outdoor decks at the ground and first floors, while vignettes of a mature deciduous tree can be seen from all levels, offering a visual reminder of seasonal change.

0.-TP-PS-0554-HR

2.-TP-PS-0270-HR

3.-TP-PS-0574-HR

4.-TP-PS-1038-HR

 

 

Author: Nick tobias