Parsley House

December 17, 2014

Location: Parsley Bay NSW

The client brief for this bold house on a steep site backing onto Parsley Bay Reserve was to create a comfortable family home that is also inviting to guests, with good flow between indoor and outdoor spaces.
The cubic form of the two-storey house is a solid mass made of concrete floor and roof slabs into which is carved a void.
It references 18th century battlement structures, and exploits the thermal advantages of masonry for passive solar design. Outside, a deep red was used colour the concrete – like those of the Australian outback. Inside, the interior palette of polished concrete floors (and bench-tops), custom-made joinery and bespoke steelwork.

2.-TP-PR-053-L

 5.-TP-PR-593-L

3.-TP-PR-070-L

6.-TP-PR-261-L

1.-TP-PR-028-L

4.-TP-PR-715-L

Awards:

Australian Interior Design Awards – Award for Residential Design 2010

Australian Interior Design Awards – Award for Best of State, Residential Design, NSW 2010

Australian Institute of Architects – Residential Architecture – New Houses – Commendation, 2009

Press & Media:

Share Design Inspiration Blog (2013, March 7). Nick Tobias of Tobias Partners. Retrieved from http://sharedesign.com/inspirationblog/nick-tobias-of-tobias-partners/

The Contemporist (2008, December 21). The Parsley House by Tobias Partners. Retrieved from http://www.contemporist.com/2008/12/21/the-parsley-house-by-tobias-partners/

Australian Institute of Architecture (2009). Parlsey House by Tobias Partners. Retrieved from http://dynamic.architecture.com.au/awards_search?option=showaward&entryno=2009021032

Archithings (2011, February 12). The Parsley House by Tobias Partners. Retrieved from http://www.archithings.com/the-parsley-house-by-tobias-partners/2011/02/12

Australian Design Review (2009, August 5). Parsley House. Retrieved from http://www.australiandesignreview.com/designwall/746-parsley-house

Author: Nick tobias