Drill Hall House

June 11, 2019

Location: Leichhardt, NSW

The 1905 former army drill hall in Leichhardt, Sydney, has been adapted and updated as a relaxing home for new owners.

We removed unsympathetic earlier additions to make way for contemporary insertions – and salvaged and restored original details – taking into consideration the existing form, site attributes and owners’ brief.

The arched brick entryway provides access directly into the hall, where living, dining and kitchen areas flow together, leading to a sunny terrace. Two new mezzanine loft spaces accommodate a guest suite and study, with private terraces set within the existing roofline.

Downstairs – at garden level – the lower ground floor was entirely rebuilt as the owners’ suite, which adjoins the large newly landscaped garden and upgraded pool area.

 

 

 

Author: Nick tobias