WATCH THIS SPACE!

November 12, 2013

What can we say? Arguably the most iconic harbourside home, one of the most spectacular views of the Opera House, City and Bridge, an immaculate aspect out to the Heads… the superlative has not yet been invented to sum up the breath-taking nature of this site. And we are chuffed to have been chosen to massage Altona into the 21st century, making this historic home into the ultimate high luxury contemporary living experience. Stay tuned for details!

 

 

 

 

 

read more

WATCH THIS SPACE!

August 30, 2013

We’ve just inked the deal on a fantastic new mixed-use project – a ground floor retail space and two rooftop apartments –adjacent to one of Sydney’s signature, heritage-listed terrace rows on leafy Roslyn Gardens, Elizabeth Bay. It’s an exciting challenge to come up with a modern idiom to sit seamlessly alongside such vigorous Victorian architecture.

read more

NEWSFLASH!

July 19, 2013

We are thrilled to learn that Tobias Partners has been shortlisted for – count them! – four Interior Design Excellence Awards (IDEA) in four categories: Designer of the Year – Tobias Partners; Hospitality – for the KMYoga centre; Retail – for the Tongue n Groove showroom; and Single Residential – for Bronte House. The winners will be announced in November – stay tuned.

read more

WATCH THIS SPACE

December 18, 2012

Established on the spectacular Cradle Coast of North-West Tasmania almost 20 years ago, Barringwood Park vineyards has turned to Tobias Partners for a plan to take it into the third decade of its existence, and beyond. Sure, we’ll be reconceiving the cellar operations, creating a new restaurant and function component and adding accommodation in the true boutique lodge tradition. But, more than that: we are creating a place for growing, picking, tasting, eating, smelling, listening, watching and also staying. As this year draws to a close, we are thrilled to be moving into the next with such a generous, generative project on our drawing boards.

read more

WATCH THIS SPACE!

October 31, 2012

Tobias Partners was founded in a spirit of collaboration. Creative collaboration between the partners, of course; but also collaboration with third parties. We enjoy the process, as much as the outcome of each project.

In this same spirit of collaboration, we have always maintained a few ‘open’ desks at our Renny Street, Paddington HQ. These ‘floating’ work spaces have long been ear-marked for creatives working outside of, but perhaps intersecting with the world of architecture. Graphic designers, interiors designers, PRs, people in publishing… or almost any other creative type can enjoy the use of open-plan desk space, receptionist, printers, and, as summer approaches, our out-door first floor communal terrace.

If you – or someone you know – would like to know more, simply contact juliet@tobiaspartners.com.

read more

BY THE BOOK

October 10, 2012

Libraries are the architect’s Holy Grail. Symbolically, aesthetically and experientially, these temples to knowledge are wondrous places. Rem Koolhaas’ Seattle Public Library is awe-inspiring. William Alsop’s Peckham (South London) Library is a quirky piece of work. And Mario Botta’s Werner Oechslin institute in Germany is a true bijoux of late Post Modernism. Of course, Dominique Perrault’s Bibiliothèque nationale in Paris is a spectacular flop from a technical perspective (an interior sheath of wooden shutters required to protect the books installed above ground in transparent towers) but its inner atriums and research stacks are still oases of cool and calm.

So, Tobias Partners has its first library commission. Okay, so it’s not exactly a Mitterandean grand projet, but it is a project very close to my heart. The Montessori East school that my two sons, Samson, 5 and Griffin, 3 attend, has commissioned Tobias Partners to create their new learning room. On …

read more

GLAMOURAMA, REDUX

August 22, 2012

A project involving a building as visible as this was always going to draw a lot of attention, and of course a lot of opinions! However everyone’s common ground has always been – despite its size, the existing building is far from attractive, deteriorating badly, and iconic for all the wrong reasons. The question is what is a viable and sustainable way to do that? We studied two options. The first, incremental improvements to the building over time, done at the rate at which the body corporate could raise the funds. This would necessarily result in a piecemeal job. The second was a master plan approach, via which we could deal with all issues once, quickly, sustainably, and cohesively. This would require financing through funds raised from owners and funds raised through the sale of some new assets achieved through a modest increase in floor space on site that doesn’t pose a significant impact …

read more

LET THERE BE LIGHT

May 18, 2012

Our latest concept for fine oak artisans Tongue and Groove – Inspired by their dedication to design and innovation, we’ve created a walk-in light-box made entirely of their timber flooring panels. The visitor is drawn into a surrounding space where light is captured and reflected through a series of faceted planes and lenses, accentuating the beautiful textures and high versatility of their product from an entirely new perspective.

read more